SMOKE HOUSES İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

TrackSense Pro Basic
İkili Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO BASİC - İKİLİ RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ

Füme Odaları - Tütsüleme



Tütsüleme ısıl işlem için ve domuz eti, sığır eti, sosis, kümes hayvanları, balık ve peynir gibi çeşitli gıda ürünlerine lezzet, renk ve aroma eklemek için kullanılır. Tipik bir işlem, aşağıdaki adımların çoğunu veya tümünü içerecektir

  • Hazırlama

  • Kurutma

  • dumanlama

  • Renklendirme

  • Pişirme

  • Soğutma / Bitirme


    Oda sıcaklığı, ürün sıcaklığı, bağıl nem (% bağıl nem) ve Po-değerlerinin hesaplanması tütsüleme işlemi için kritik parametrelerdir.

    Tütsüleme işlemlerinin neredeyse tamamında toplu (grup-batch) ve sürekli(continuous) olmak üzere 2 tip tütsüleme sistemi kullanılır. Her iki sistem tipi de havayı ürünlerin yüzeyi üzerinde istenen işlem koşullarında (sıcaklık, nem ve duman yoğunluğu) dolaştırır.

    Toplu Pişirme-Tütsüleme Odaları
    Ticari amaçlı odalar çoğunlukla paslanmaz çelikten yapılmakta olup, duman üretimi ve pişirme için bağımsız sistemleri vardır.Duman jenaratörlerinde odun dumanı ya da sıvı dumanı kullanılır. Gaz, buhar ve elektrik sistemleri, pişiriciler için en yaygın ısı kaynaklarıdır. Detaylı hava iletim sistemleri nihai üründe farklılıkları azaltmak için, sıcak veya soğuk noktaları azaltır. Ürünlerin konumlandırılması ve hareket rahatlığı için tekerlekler veya raylar üzerinde hareket eden raflar kullanılır.

    Sürekli Pişirme-Sigara-Soğutma Tünelleri
    Sürekli tütsüleme sisteminde, et tünel içinde içinde kol ya da askılara asılır ve farklı bölgeler (dumanlama, ısıtma ve soğutma) boyunca ilerletilir. Tütsüleme işlemi ardından, ürün paketlenir ve sevkiyat için depolanır. Bu işlemde doğrulama(validasyon) sadece kablosuz Datalogger ile yapılabilir.

Füme Odaları - İşlem



Sıcaklık Dağıtım Testi
Test, bölmenin eşit bir sıcaklıkta olmasını sağlamak için tasarlanmıştır ve test, bölmedeki en yavaş ısıtma alanını (soğuk nokta) bulmak için tasarlanmalıdır.

En yavaş ısıtma alanı bulunduktan sonra, test probları, odanın alanını eşit bir sıcaklığa getiren gerekli parametreleri belirlemek için bu alanda konsantre edilmelidir.

Yeni odalar sıcaklık dağıtım çalışmalarına ve onarım veya yeniden tasarımlara tabi tutulmuş odalara ihtiyaç duyacaktır. Mevcut odaların makul bir frekansta yeniden test edilmesi de zorunludur; 3 yılda bir.

Sıcaklık dağıtım testleri, her bir boş odada hem boş hem de tam yüklü yapılmalıdır.

Füme odalarındaki karmaşık hava akışları, ısı transferinin hem sıcaklığa hem de akış hızına bağlı olacağı anlamına gelir, bu nedenle ısı dağıtım testi, aynı yerde bulunan çift sensörlerle, biri ürün ısıtmasını ve diğeri yerel ortam sıcaklığını ölçmelidir.

Isı Penetrasyon Testi
Isı penetrasyon testinin amacı, güvenli bir termal prosesin oluşturulması ve proses sapmalarının değerlendirilmesi için ürünün belirli bir odadaki ısıtma ve soğutma davranışını belirlemek, üründeki “soğuk noktayı” bulmak ve tüm ürünlerin gerekli ısıyı alır.

Isı Penetrasyon Testine başlamadan önce bir Sıcaklık Dağıtım Testi tamamlanmalıdır. Bu testlerin yapılmasındaki amaç, ürün ve işlem parametrelerinden etkilenerek ticari üretimde meydana gelmesi beklenen en kötü durum sıcaklığı yanıtını belirlemektir.

Sürekli duman santrallerinin validasyonu sadece TrackSense® kablosuz veri kayıt cihazları ile yapılabilir.

Füme Odaları - Zorluklar



Gıda Endüstrisinde bugün birçok füme et ürünü her gün farklı işleme parametreleri kullanılarak üretilmekte ve bu da benzersiz kimliklere sahip ürünlerin geliştirilmesine yol açmaktadır, ancak periyodik olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi gereken birkaç kritik faktör vardır:

  • Ürünlerin güvenliğini ve kalitesini etkileyen haznedeki kabul edilebilir ısı

  • E-Val™ Pro ve TrackSense® Pro gibi hassas sıcaklık ölçüm sistemi

  • Ürünün Po-Değeri hesaplamaları

  • Renk, doku, cilt yapışmasını, aşırı kurumayı ve ürünlerin görünümünü etkileyen bağıl nem ölçümleri (% RH)

  • Kuru / ıslak termometre tekniği (psikometrik) kullanarak RH% ölçümleri

  • Sürekli süreçlerde sadece kablosuz Datalogger kullanılabilir


Isı Penetrasyonu
“Soğuk Nokta” ölçümleri önemli bir hata kaynağıdır. Bu nedenle Ellab her parti için tekrarlanabilirlik güvencesi olan ürünleri geniş bir yelpazede sunmaktadır.

Füme Odaları - Yönergeler



Herhangi bir ölçüm yapmadan önce, aşağıdakilere uygun ekipman kullanmak iyi bir fikirdir:

  • ISO 9001 Sertifikası

  • FDA 21 CFR 123 ve 21 CFR 110

  • 21 CFR part 11 Elektronik İmzalar

  • CE ve UL Onayları

  • cGMP veya GAMP

  • ISO / IEC 12207 Yazılım yaşam döngüsü süreçleri

  • Yerel yetkililer tarafından yayınlanan yönergeler


Önerilen Test Cihazları

  • Kalibre edilmiş sistem, proses dağıtım sistemi içindeki sıcaklığı ve % RH'yi doğru bir şekilde izlemek ve kaydetmek için yeterli kanallarla donatılmalıdır.

  • Hazne içindeki proses sıcaklıklarını yeterli şekilde izlemek için yeterli miktarda termokupl veya başka bir cihaz kullanın.

  • MIG / ETI haznesi, yürürlükteki düzenlemelere uygun olmalı ve geçtiğimiz yıl içinde, tercihen daha yakın zamanda, sertifikalı bir TMD'ye karşı doğruluğunu kontrol etmelidir.

  • Veri kaydedici, test boyunca her bir sensörün sıcaklıklarını ve% RH'sini test boyunca bir dakikayı aşmayacak şekilde yeterli aralıklarla kaydetmelidir.


Önerilen Yönergeler

  • Gerçek sıcaklık dağıtım çalışmasından önce, bir kablo sistemi kullanılıyorsa test odasında standartlaştırma veya kalibrasyon yapılmalıdır.

  • Bir kalibrasyon yöntemi, bir kablo sistemi kullanılıyorsa tüm sensörleri demet haline getirmek ve bilinen MIG veya ETI'ye yakın bir yere yerleştirmektir.

  • Referans alete (ETI) karşı sensörlerin doğruluğunu kontrol edin. Herhangi bir sensör referansın 0,3 °C'si içinde olmalıdır.

  • Herhangi bir sensör arasındaki maksimum sapma 0,6 °C'yi geçmemelidir.

  • Başlangıç ​​sıcaklığı kaydedilmelidir

  • Yeterli miktarda sıcaklık sensörü tipik olarak odanın köşelerine ve ortasına yerleştirilir.

  • Isı penetrasyon testleri sırasında sıcaklık sensörleri, sıcaklık dağıtım testleri tarafından tespit edilen “soğuk nokta (lar)” içine yerleştirilir.

  • Ürün sıcaklık sensörleri tipik olarak ürünün ortasına yerleştirilir (“soğuk nokta”).

  • % RH değerinin hesaplanması için kuru / ıslak ölçümler için iki sıcaklık sensörü kullanın.

  • Hazneyi gerçek işlem için tasarlananla aynı sıcaklığa getirin ve sıcaklığın dengelenmesine izin verin.


Tütsü Odaları - Yöntem



Sistemi Seçme
E-Val™ Pro gibi bir termokupl sistemi, verileri her zaman gerçek zamanlı olarak gösterme avantajına sahiptir, ancak termokupl problarını takmak zaman alabilir ve yükleme ve boşaltma sırasında hasar görebilir.

TrackSense® Pro gibi bir kablosuz veri günlüğü sistemi, işlemden sonra bilgisayara indirilen verileri günlüğe kaydeder. Bu hazneye daha kolay ve daha hızlı monte edilir. Gerçek zamanlı ölçümler yapmak için bir TrackSense® SKY sistemi kullanılır. TrackSense® Sistemlerini kullanmanın bir başka avantajı, Sıcaklık Dağıtımı ve Isı Penetrasyonu ölçümlerinin aynı anda yapılabilmesi için çift sensör kullanma yeteneğidir.

Prosesleri önceden tanımlanmış kabul kriterlerine göre doğrulamak için ValSuite™ yazılımı kullanılır.

Belgeler - Standart ValSuite ™ Raporları

  • Yorumlar: Teknik özellikler ve test ekipmanları

  • Limit Raporu: Sıcaklık,% RH, Po-Değerler

  • Zaman Olay İşaretleyicileri: Hazırlama, Kurutma, Dumanlama, Renklendirme, Pişirme, Soğutma

  • Gelişmiş Validasyon Raporu: Sıcaklık,% RH, tüm süreç kriterlerinin başarılı / başarısız göstergesiyle Po-Değeri değerlendirmesi

  • İstatistik Raporları: Tüm parametrelerin Min, Maks, Ortalama, Delta değerleri

  • Word Belgeleri


ValSuite™ Yazılım Raporları | SMOKE HOUSES

SMOKE-HOUSES-COMMENT-SAMPLE
SMOKE-HOUSES-DRY-WET-REPORT-SAMPLE
SMOKE-HOUSES-GRAPH-SAMPLE
SMOKE-HOUSES-STATISTIC-SAMPLE
SMOKE-HOUSES-TIMER-MARKER-SAMPLE