RETORT STERILIZATION İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

E
Val Pro
E-VAL PRO
TrackSense Pro
6 Bar Basınç Sensörü
TRACKSENSE PRO - 6 BAR BASINÇ SENSÖRÜ
TrackSense Pro
Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO - RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Micro
Basınç ve Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİCRO - BASINÇ VE SICAKLIK SENSÖRÜ

İmbik Sterilizasyonu



İmbik, gıdaların termal işlenmesi için kullanılan herhangi bir kapalı kap veya diğer ekipman anlamına gelir. Tipik olarak sterilizasyon sıcaklıkları 110 ila 135 ° C arasında değişir.

Buhar Statik Otoklavlar - Yatay ve Dikey
Statik buhar imbikleri, düşük asitli konserve yiyecekleri işlemek için kullanılan ilk imbik sistemlerinden biriydi; doymuş buhar ısı transferi için mükemmel bir ortamdır. Hava cepleri “soğuk noktalar” oluşturabildiğinden, işleme başlamadan önce havayı uzaklaştırmak için buhar statik imbiklerin çalıştırılması önemlidir, bu işleme havalandırma adı verilir.

Statik ve Döner Buhar / Hava Karbeleri - Yatay
Esnek ambalajlarda paketlenen ürünlerin işlenmesi için örn. Alüminyum ve plastik tepsiler veya torbalar, esnek ambalajın genişlemesini önlemek için sterilizasyon sıcaklığında doymuş buhar basıncından fazla bir aşırı basınç uygulanmalıdır. Buhar / hava imbikleri bunu basınçlı havanın girişiyle sağlar. Bu, “soğuk noktaları” önlemek için imbikin bir ucundaki büyük bir fan ile buharla karıştırılır.

Statik Su Daldırma Karterleri - Yatay ve Dikey
Proses ortamının aşırı ısıtılmış su olduğu başka bir aşırı basınç imgesi. Karnetteki su seviyesi, konteynırların üst seviyesinin üzerinde su sağlamak için her zaman muhafaza edilmelidir, çünkü üstteki kaplar aksi takdirde işlenmemiş olabilir.

Statik Su Kaskad ve Su Püskürtme Karneleri
Başka bir aşırı basınç, aşırı ısıtılmış su kullanarak tekrar sıkıştırılır. Her iki tip de, yüksek kapasiteli bir pompa ile imbikin alt kısmından belirli bir miktar proses suyunun çekildiği ve metal plaka (lar) / manifold (lar) veya sprey memelerinin üst ve yanları boyunca dağıtılan imbik olarak tanımlanır.

Dikey İmbikler:

Kasaların elle veya tavan vincinin odaya indirildiği ve dört veya daha fazla kafes tutan imbiklere kadar küçük bir sandıktan farklı olabileceği birimler olarak tanımlanır.

Yatay imbik:
Kasaların bölmeye itildiği veya taşındığı birimler olarak tanımlanır. Küçük bir sandıktan on iki veya daha fazla ürün içeren büyük imbiklere kadar değişebilirler.

Dönen Parti İmbikleri:
Kasaların bölmeye itildiği veya taşındığı yatay birimlerdir. Isı penetrasyonunu iyileştirmek için ürünlerle birlikte kasalar sterilizasyon işlemi sırasında döndürülebilir.
 
Statik veya döner imbiklerde sterilize edilen tipik konteyner tipleri şunları içerir:


  • Normal ve vakumlu kaplar

  • Cam kavanozlar

  • Alüminyum ve plastik tepsiler

  • Alüminyum ve plastik torbalar

  • Cam ve plastik şişeler

  • Geri dönüşümlü karton


İmbik Sterilizasyon - Süreç



Sıcaklık Dağıtım Testi
Bu testin amacı, oda içinde normal döngü sırasında minimum (en soğuk) sıcaklığa sahip alanı bulmaktır. Bu alana yerleştirilen her şey sterilizasyon sıcaklığına ulaşan son kişi olacaktır. Bu “soğuk nokta” alanı, imbikte gelecekteki ısı penetrasyon testlerinin yapılması gereken alan olacaktır.
Sıcaklık dağıtım testi, karninin boş odasına bir dizi E-Val ™ Pro termokupl veya TrackSense® kablosuz kaydedici yerleştirilerek gerçekleştirilir. Odanın farklı alanlarındaki sıcaklıklar döngü sırasında ölçülür. En düşük sıcaklık okumasının alanı, gelecekteki test amaçları için “soğuk nokta” olarak tanımlanır ve belgelenir.

Seçilen imbik (ler), planlanan işlemin azalan teslimi için en büyük potansiyele sahip olduğu belirlenen (ler) i temsil etmelidir. Test imbik (ler) ini tanımlamaya yardımcı olabilecek faktörler şunları içerir: imbik konumu (imbik hattının başında veya sonunda), kap yapılandırması, bölücü stili ve kısmi yükler. Genellikle üretim alanındaki her bir imbikin doğrulanması gerekir.

Isı Penetrasyon Testi
Isı penetrasyonu çalışmasının amacı, güvenli termal proseslerin oluşturulması ve proses sapmalarının değerlendirilmesi için belirli bir imbik sisteminde bir ürün / paket kombinasyonunun ısıtma ve soğutma davranışını belirlemek ve üründe "soğuk noktayı" bulmaktır. ve tüm ürünlerin güvenli bir ürün sunmak için minimum ısıl işlemi almasını sağlamak.

Isı Penetrasyon Testine başlamadan önce bir Sıcaklık Dağıtım Testi tamamlanmalıdır. Bu çalışmaların yapılmasındaki amaç, ticari üretimde meydana gelmesi beklenen ürün, ambalaj ve süreçten etkilenen en kötü vaka sıcaklığı yanıtını belirlemektir.

İmbik Sterilizasyonu - Yönergeler



Herhangi bir ölçüm yapmadan önce aşağıdakilere uygun ekipman kullanmak iyi bir fikirdir;

  • 21 CFR 113 Termal Olarak İşlenmiş Düşük Asitli Gıdalar

  • 21 CFR 114 Asitli Gıdalar

  • 21 CFR part 11 Elektronik İmzalar

  • CE ve UL Onayları

  • ISO / IEC 12207 Yazılım yaşam döngüsü süreçleri

  • IFTPS Yönergeleri



Probların ve Sensörlerin Konumlandırılması - IFTPS Yönergeleri

  • MIG / ETI sıcaklık probuna bağlı bir prob (eğer imbike girmek ve sığdırmak mümkünse).

  • Bir sonda Denetleyici sondaya bağlı veya ona yakın bir prob.

  • Başlangıç ​​sıcaklığını elde etmek için test ortamı ile doldurulmuş kaplarda en az iki prob.

  • Her biri sepetin veya sandığın ayrı bölgelerinde buhar ve Suya Dalma Bozulmalarında bulunan en az üç prob.

  • Su Püskürtme ve Su Basamaklı imbiklerde her bir sepet veya sandığın ayrı alanlarında bulunan en az beş prob.

  • Bir basınç sensörü önerilir.

  • İşleme sistemine bağlı olarak, imbikteki soğuk noktayı yeterli şekilde izlemek için kaba ilave termokupllar koymak gerekebilir.

  • Verilerin geçerliliğini sağlamak için Sıcaklık Dağıtım Testleri tekrarlanmalıdır.

  • İlk iki çalışma arasındaki farklar üçüncü bir çalışma yapılmalıdır.


İmbik Sterilizasyon - Yöntem



Sistemi Seçme
E-Val™ Pro termokupl sisteminin gerçek zamanlı bir sistem olma avantajı vardır, ancak termokupl problarının takılması zaman alabilir. Özellikle otomatik yükleme / boşaltma imbik sistemlerinde yükleme ve boşaltma sırasında termokuplların hasar görmesini önlemek zor olabilir.

Kaydedicilerin işlemden sonra bilgisayara indirilen işlem verilerini kaydettiği bir kablosuz veri kayıt sistemi kullanılabilir. Bu imbikte daha kolay ve hızlı bir şekilde kurulur. TrackSense Pro veri kayıt sistemi buna uygundur. Gerçek zamanlı ölçümler yapmak için TrackSense® Pro SKY veri kayıt sistemi kullanılabilir. TrackSense® Pro Sistemi'nin bir diğer avantajı, çift sensör kullanmaktır, hem Sıcaklık Dağıtımı hem de Penetrasyon aynı anda gerçekleştirilebilir.

Belgeler - Standart ValSuite™ Raporları

  • Yorumlar: Teknik özellikler ve test ekipmanları

  • Limit Raporu: Sıcaklık, Basınç, F0-Değerleri

  • Zaman Olay İşaretçileri: CUT, Dengeleme, Tutma, Soğutma

  • Gelişmiş Validasyon Raporu: Geçiş / hata göstergeli tüm proses kriterlerinin Sıcaklık, Basınç, Fo-Değeri değerlendirmesi

  • İstatistik Raporları: Tüm parametrelerin Deltası, Min, Maks, Ortalama

  • Isı Penetrasyonu: Top Hesaplamaları

  • Word Belgeleri

  • Birim: Prob konumunu gösteren grafikler veya fotoğraflar


ValSuite™ Yazılım Raporları | RETORT STERILIZATION

RETORT-STERILISATION-ADVANCED-VALIDATION-REPORT-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-COMMENT-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-GRAPH-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-HEAT-PENETRATION-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-LIMIT-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-STATISTIC-SAMPLE
RETORT-STERILISATION-UNIT-SAMPLE