Ocak Soğutucu Validasyonu (Makara ve Spiral)
Sürekli döner ocaklarda, yatay silindirler olan çoklu hazneler ("kabuklar") kullanır. Silindirler için teneke kutu aktarım mekanizmaları, sistem daima senkronize olacak ve tahrik mekanizmasının hızı, prosesi kontrol etmenin birincil aracı olacak şekilde bağlanır. Sterilizasyon birinci bölme (ler) de yapılır ve ikinci bölme (ler) de soğutulur. Bir besleme cihazı, tenekeleri besleme valfinden tencerenin döner makarasına iletir. Kabuk kutularında serbestçe dönerek ısı aktarım hızını önemli ölçüde artıran ürün ajitasyonuna neden olur.
Sabit spiral ile birlikte çalışan makara, kutuyu pişirme buharından geçirir. Sürekli spiralleme hareketi ve kutunun silindir boyunca dönmesi, her kutuya daha da hızlı ve daha hızlı bir pişirme sağlar.
Pişirme işleminin sonunda, teneke kutular, bir transfer valfı vasıtasıyla benzer bir işlemin yavaşça soğuduğu soğutucu ünitesine beslenir. Kutular işlendiğinde çıkış valfinden çıkarlar.
Bazı sistemler, birden fazla sterilizasyon veya soğutma kabı kullanarak belirli ısıtma ve soğutma kalıpları elde eder, böylece sistem yedi kabuğa kadar çıkabilir.
Bu sistemlerde sıcaklık, basınç ve teneke rotasyonların validasyonu için sadece uygun armatürler kullanılarak teneke kutulara monte edilen TrackSense® kablosuz veri kaydedicileri kullanılabilir. Tipik olarak çoğu ürün yaklaşık 120-135 °C'de sterilize edilecektir.
Döner ocak soğutucularında işlenen tipik ürünler:
- Meyve
- Sebze
- Hazır yemekler
- Çorbalar
- Bebek maması formülleri
- Süt Ürünleri